dinsdag 1 februari 2011

Blog 18

Librarything en Dizzy.nl appelleren aan mijn ijdelheid. Hier kun je laten zien welke boeken je hebt, welke gelezen en welke je wilt lezen. Je kunt pronken met je virtuele boekenkast, je kunt zelfs de wereld tonen welke boeken je gelezen zou willen hebben. Je hoeft niet te bewijzen dat je alles wat je hebt gelezen daadwerkelijk begrepen of zelfs maar onthouden hebt. Kortom een mooie vitrine.
Voor Tresoar ook een gelegenheid om het boekenbezit op een andere manier aan de buitenwacht te tonen. En misschien kunnen onze vakmensen hun vakkennis kwijt in bijvoorbeeld de beoordelingen van boeken zodat men weet dat niet allen bij Tresoar goede boeken te vinden zijn maar ook dat er mensen werken met verstand van zaken die ook nog eens benaderbaar zijn.

1 opmerking:

Hans zei

De Romeinse filosoof, geleerde en staatsman Seneca (55 v.C. - 40n.C.) schreef: Waarvoor dienen de ontelbare boeken en bibliotheken, waarvan de eigenaar in zijn hele leven nauwelijks de titels leest? Veel beter is het je aan weinig auteurs over te geven dan bij veel te dwalen.