vrijdag 18 februari 2011

Ding 21a

Genealogie, lust en leven van velen. Als je op een website als Stamboom Forum kijkt valt op hoe familieonderzoek leeft bij de mensen, hoe men bereid is elkaar te helpen met antwoorden op vragen als "Waar is Pietje gebleven" of "Wie weet waar Jantje is doodgegaan". Ook op ons eigen forum valt op hoe gedreven de genealogische onderzoekers zijn. Kortom, dit zijn waardevolle podia voor wat wel eens geringschattend "geslachtszieken" wordt genoemd. Een must voor de liefhebber.
Het forum op onze site is een manier om mensen te binden aan Tresoar. Misschien moeten wij wat meer reclame maken voor "ons" forum.

2 opmerkingen:

Hans zei

Het blijft familie, ook al is het een paar honderd jaar geleden. Je voelt een vorm van verbondenheid.
En misschien kunnen wij enkele bezoekers van ons forum weer betrekken bij Tresoar om bijvoorbeeld nieuwe producten van Tresoar te testen.

Tineke Neyman zei

Op dit moment loopt er bij Tresoar een project waarin studenten communicatie een artikel schrijven voor de Letterhoeke op basis van interviews die ze houden met (o.a.) genealogen. Moeten we dat niet melden op dat forum? En daar, mocht het project een vervolg krijgen met en nieuwe lichting studenten, vragen wie er belangstelling heeft om mee te doen?