donderdag 28 oktober 2010

Flickr verder ontdekken( 7e ding)

Color Fields Colr Picker is een mashup die leuk is om te zien maar wat je ermee kunt is mij niet duidelijk. Ik ga deze vraag zelf beantwoorden, heb je een rode foto nodig dan klik je op rood en krijg je voorbeelden van rode foto's. Vervolgens plak je de rode foto bij je bericht.


Findr is een mashup waarbij ik me veel meer bij kan voorstellen. Zoek je plaatjes over een bepaald onderwerp (bijv. "bibliotheek") dan krijg je plaatjes te zien waarbij je (als je geluk hebt) afbeeldingen te zien krijgt van bibliotheken. Vervolgens kun je bij de gerelateerde tags zien welke foto's onder welke tag hierbij te vinden is.Jammer is alleen dat je niet op Creative Commons kunt selecteren. En voor gericht zoeken is het misschien wat omslachtig.

Spell with Flickr – is errug leuk. Niet om serieus te gebruiken maar om mee te spelen is dit heel grappig.

Een andere mashup is "wordsearch", of is dit gewoon een advertentie bij Flickr? Anyway, je kunt er spelletjes spelen met verschillende thema's (?). In mijn ogen overbodige onzin met misschien wel heel leuke spelletjes.
Weer een andere mashup is http://www.quickonlinetips.com/projects/visitors.html Daarmee komen de laatste 100 bezoekers van je blog in beeld.

Nu ben ik vreselijk benieuwd naar:Girls of Flickr – Browse around for sexy photos on Flickr babes and Flickr girls. Alleen kan ik deze niet op het scherm toveren.

Voor wat betreft de kansen voor Tresoar ("archief"), we kunnen foto's plaatsen alleen in de huiskleuren van Tresoar, foto's van onze mooiste artefacten, we kunnen de leukste mashup's van Flickr introduceren en aanbieden via onze site (al wordt de site dan wel erg zwaar opgetuigd).

Nou, dit was al weer mijn 7e ding.

2 opmerkingen:

Hans zei

Dat vind ik wel een goed idee: foto's plaatsen van onze topstukken. Flickr kan voor een instituut ook als uithangbord dienen.

Anoniem zei

You made some good points there. I did a search on the topic and found most people will agree with your blog.

generic cialis